xoves, 6 de xuño de 2019

Esports aquàtics

Esports de riu

Piragüisme:
És l'activitat de navegar amb una piragua, per aigües planes o per aigües braves.

Existeixen diferents modalitats de piragüisme, depenent del nombre de persones que naveguen sobre l'embarcació o de la superfície aquàtica sobre la qual es desenvolupi (mar, riu, llac, piscina o pista artificial). Les disciplines de piragüisme d'aigües tranquil·les i d'eslàlom són les que actualment es mantenen com a esport olímpic:
Aigües tranquil•les: Consisteix en recórrer una distància sense obstacles en el menor temps possible, es disputen en dos tipus d'embarcacions, caiacs i canoes.
Eslàlom:  És una disciplina del piragüisme que consisteix a completar un recorregut en aigües braves normalment en rius naturals o en canals artificials.

L'elecció de Galícia, al nord-oest d'Espanya, per a aquesta aventura no és casual. Allà hi ha un tram del riu Miño que els amants del ràfting coneixen bé: el que travessa la localitat de Arbo, a la província de Pontevedra. Es considera apte per a principiants, però és també un repte que no defrauda als habituals. De fet, en aquesta part del Miño se celebren competicions de ràfting a nivell nacional, com el Campionat d'Espanya. Els especialistes recomanen baixar aquest riu a l'estiu i tardor. També pots realitzar recorreguts organitzats pels rius Ulla i Deza. El primer és especialment adequat perquè els inexperts adquireixin tècnica i equilibri, i les millors èpoques són hivern i primavera.

Resultado de imagen de piragüismo galicia


També volem destacar a Saúl Craviotto, piragüista català doble campió olímpic Pekín (2008) i Rio de Janeiro (2016). A més a més, és tres vegades campió del món, en els anys 2009, 2010 i 2011.
Surf:
Sigui com sigui, Galícia és un lloc excepcional per a la pràctica de surf. Aquí és on el 2014 es va registrar l'onada més gran de tot Espanya des que es tenen dades? Ni més ni menys que 27,81 metres d'altura.

La primera platja que se'ns ve al cap en pensar en surf a Galícia és, segurament, la Platja de Pantín, ja que és aquí on cada any se celebra el campionat internacional de surf Pantín Classic. Aquesta platja està a uns 20 minuts de Ferrol (La Corunya) i, a més de mantenir-gairebé verge, té ones durant tot l'any.
Una mica més al sud al mapa, a Carballo, hi ha la platja de Razo, una de les més concorregudes i la segona més gran de la comunitat gallega, amb una mica més de cinc quilòmetres de longitud. Aquesta platja és coneguda per la qualitat que tenen les seves ones, que permeten la pràctica de surf a gairebé qualsevol. De fet, és una de les millors platges per a iniciar-se en aquest esport. A més, i a diferència de les altres platges de la zona, en aquesta es pot surfejar tant si hi ha marea alta com si està baixa.


Resultado de imagen de surf galicia





Calentament pel Surf:

Calentament pel piragüisme:
En el piragüisme, l'escalfament és pràcticament igual que el del Surf però a més a més hi ha un exercici que no esta al Surf:

Paula, Karla i Ivet

Per què el camino de Santiago?




El camino de Santiago és una serie de rutas de peregrinació cristiana d'origen medieval que va dirigit a la tomba de Santiago Major.




Moltes de les persones que han decidit fer-lo per les possibles raons:






Desconectar de la vida cotidiana







Senderisme







Turisme









Motius religiosos i espirituals






Les rutes principals europes i totes les espanyoles dirigides a Santiago de Compostela:











Qui era Santiago?
Jaume el Major va nèixer a l'any 5 aC i, soposadament, a la ciutat de Betsaida (Galilea).



Jesús Natzaret principal protagonista del cristianisme, tenia dotze apòstols, persones de confiança en que un d’ells era Jaume el Major. Va ser anomenat així per ser distingit entre els altres membres del grup.

Els apòstols van ser enviats a predicar l’Evangeli en diferents països i a Jaume li va tocar anar a Hispania en Gal·lecia (actual Galicia). Segons un escriptor, Jaume va ser qui va consagrar el Temple de Hércules a Sant Pedro, que actualment es el far que encara funciona més antic del món.









Després es va afirmar la seva arribada a Tarraco i el seu viatge fins la Vall de l’Ebre fins trobar la via romana i arribar a La Coruña. Desgraciadament va morir torturat per Herodes I Agripa i Jerusalem entre els anys 41 i 44. Avui en dia no se sap ben bé si Jaume el Major és enterrat en la tomba de la catedral o si hi ha una dona o un animal, segons alguns rumors.

Molts dels visitants de la catedral acostuman a visitar la tomba i abraçar l'estàtua de Santiago.